Jury

Dit zijn alle juryleden die een award uitreiken. 

Professionele jury

Aneta Ozorek (PL)

Aneta Ozorek is artistiek directeur van KLIK Amersterdam Animatie Festival, filmcurator en onderwijsexpert. Ze heeft 15 jaar ervaring in het organiseren van filmevenementen, educatieve workshops, tentoonstellingen en festivals op de Poolse en Europese markt.

Bovendien is ze Head of Short Section bij CEE Animation Forum (voorheen Visegrad Animation Forum), curator van films bij het Street Art festival in Katowice en programma-adviseur bij Cinema in Sneakers Children and Youth Film Festival in Warschau. Ze is ook de Poolse ambassadrice voor de European Animantion Award en is lid van de European Children Film Association. Daarnaast is ze lid van de jury bij Berlinale, het Odense Film Festival (Denemarken), het Barnefilmfestiwalen (Noorwegen) en Primanima (Hongarije).

Floor Van Spaendonck (NL)

Floor van Spaendonck is de algemene directrice van Cinekid, een van ‘s werelds toonaangevende mediafestivals gericht tot kinderen, met in het aanbod film, televisie en digitale cultuur. Het internationale evenement bestrijkt alle aspecten van de media-industrie voor het jonge publiek en film en media professionals. Er worden media van hoge kwaliteit aangeboden, en er vinden workshops en masterclasses plaats. De uitvalsbasis van Cinekid is Amsterdam, en het festival is actief doorheen het hele land (40 steden in Nederland). De internationale focus van het festival is terug te vinden in de selectie van films en media, de junior co-productie markt tijdens het festival, samenwerkingen in training en talentontwikkeling en een wereldwijde uitwisseling van projecten en workshops.

Floor van Spaendonck is een expert in op het gebied van digitale en visuele cultuur en een professional in het veld van internationaal cultureel beleid. Voorheen was van Spaendonck onderdeel van Het Nieuwe Instituut - het Nederlandse Nationale instituut voor Architectuur, Design en Media. Ook was ze CEO van Virtueel Platform (het Nationaal Instituut voor Digitale Cultuur) en hoofd van film en digitale kunsten aan het Amsterdams Fonds voor de kunst.

Dorothée Van den Berghe (BE)

Dorothée van den Berghe (1968) is geboren in Gent. Ze heeft Beeldhouwkunst en film aan de Sint-Lucas academie in Brussel. Na het maken van enkele kortfilms met een succesvolle festival opkomst (o.a. Bruxelles Minuit, 1998) en een paar TV films, maakte Dorothée haar eerste langspeelfilm Meisje. Het intieme portret van een jong meisje uit 2002 won de Prix de la Jeunesse en de Prix de CICAE/ARTE op het Locarno International Filmfestival. Terwijl ze haar tweede langspeelfilm maakte, werkte Dorothée nog aan andere kortfilms (Absolutely Afro 2006 , Zoe 2007).

My Queen Karo (2009), de tweede film, is gebaseerd op Dorothées eigen herinneringen aan Amsterdam in de jaren ’70. Ze werd ook geselecteerd als de résidence du Festival (Cinéfondation, Cannes Film Festival) en won met haar film de Prix de la Jeunesse IFF Creteil des femmes, Plateau award voor beste jonge actrice. Ze is momenteel in pre-productie voor haar vierde langspeelfilm Aller/retour, geproduceerd door Caviar. Ze maakte de afgelopen jaren ook de documentaires Off spring (2010), 31 stops (2014) en FC Molenbeek Girls (2017). Vorig jaar maakte ze haar eerste jeugdfilm, Rosie & Moussa, die geselecteerd was voor het JEF festival en wereldwijd rondreisde op meer dan 20 andere filmfestivals. De film won Beste jeugdfilm op de Ensors, de prijs van de kinderjury op FIFEM in Montreal en de Cinekid award voor Beste kinderfilm.

Lisa Colpaert (BE)

Lisa Colpaert is een onderzoekster, mode ontwerper en curator. Ze is een doctoraatsstudent aan de London College of Fashion/University of the Arts London, waar ze onderzoek doet naar de ontwerpen van filmkostuums in Hollywood tijdens de jaren 1940. Ze heeft meegeschreven aan twee boeken: The Dark Galleries: A Museum Guide to Painted Portraits in Film Noir, Gothic Melodramas, and Ghost STories of the 1940s and 1950s (Gent: Ara/Mer, 2013) en Screening Statues: Sculpture and Cinema (Edinburgh: Edinburgh University Press, 2017). Ze geeft regelmatig lezingen tijdens onderzoeksconferenties en filmvertoningen, en is bijzonder geïnteresseerd in cinematografie, mise-en-scène, het ontwerpen van filmkostuums en de relatie tussen mode en film. Sinds de zomer van 2017 treedt ze op als filmexpert voor Cinema Canvas.

JEF makers jury

Kato De Boeck (BE)

Kato De Boeck is een Belgische scenarist en filmregisseur die afstudeerde in 2018 aan het Koninklijk Instituut voor Theater, Cinema en Geluid. Geboren in 1994, groeide ze op in een kleine gemeente dichtbij Brussel, waar ze haar passie vond tijdens de dramalessen: storytelling. Gefascineerd door menselijke relaties en cinéma-vérité, voltooide ze haar masterprogramma in filmregie met haar autiobiografisch eindwerk: Provence

Remy M Ndow (BE)

Remy M Ndow is een Art Director en Animation director uit Antwerpen. Sinds een jonge leeftijd is hij bezig met alles dat creatief is. Waaronder muziek, videoclips, grafisch ontwerp, film enzoverder. De ervaringen die hij opdeed in deze velden is de basis in zijn professionele leven. Hier gebruikt hij verschillende vormen van bewegend beeld om sterke visuele verhalen te vertellen.

Met een focus op animatie gaat hij opzoek naar het sprookje achter elke opdracht en brengt hij deze tot leven. Resultaten hiervan zijn onder andere reclames, videoclips, explainer video's, films en noem maar op. Dit heeft Remy al gedaan voor klanten zoals Openluchttheater, Scarlet, Bart Peeters, Stad Gent, Sony Music Belgium etc. Tot slot is Remy op dit moment bezig met zijn eenmanszaak om te vormen naar een volwaardige media agency.

Gregg Young (BE)

Gregg Young is onderzoeker bij VRT Innovation en creative producer bij VRT Sandbox met een focus op X-Reality. Digitale pionier in audiovisuele film- en televisieproductie met een focus op immersieve en interactieve verhalen. Levenslange leerling en ondernemer met een DIY-attitude. Studeerde film in Gent, Brussel en de Beijing Film Academy.

Kinderjury

Antwerpen

Yaro Vancaillie

Lwiza Vanroose (BE)

Marijn Vanhulle (BE)

Jade Arrindell (BE)

Sine De Bruyne (BE)

Lou Leysens (BE)

Robert De Bruyne (BE)

Brugge

Sirkenan Van Lierde (BE)

Babette Lervant (BE)

Etta Landveld (BE)

Anna Vandenbussche (BE)

Fons Bohyn (BE)

Marie Frees (BE)

Fil Bohyn (BE)